Arrow back Overzicht
Actueel
01 April 2020

Module Thuiswerken tijdelijk gratis beschikbaar

De huidige maatregelen van de coronacrisis hoeven niet ten koste te gaan van veilig werken. Met een paar eenvoudige handelingen maak je het cybercriminelen namelijk al een stuk moeilijker.

Om in deze ingewikkelde tijden ons steentje bij te dragen, heeft AWAREWAYS een online leermodule ontwikkeld waarmee iedereen er eenvoudig voor kan zorgen dat informatie ook in de tijdelijke nieuwe werksituatie beschermd blijft. In deze blog vertellen we je er meer over. 
Stay safe!

Leestijd: 2 minuten

Inzicht in veiligheidsrisico's

Het coronavirus dwingt ons momenteel massaal om thuis te werken. Daarom creëren we nieuwe werkplekken, voegen laptops en printers aan thuisnetwerken toe en hebben we videovergaderingen voor ons dagelijks overleg. Maar hoe zorgen we dat al die communicatie veilig verloopt?

We gaven je eerder al 8 tips over veilig thuiswerken. Om je nu te helpen om alle informatie die je verwerkt ook in deze tijdelijke nieuwe werksituatie goed te blijven beschermen, om te zorgen dat ook jij weet waar je op moet letten, én om ons steentje in coronatijden bij te dragen, heeft AWAREWAYS een online leermodule ontwikkeld waarmee iedereen eenvoudig aan de slag kan. 

Licenties voor de AWAREWAYS module Thuiswerken in onze eigen leeromgeving zijn gezien de omstandigheden tot 30 juni gratis beschikbaar. Wel wordt vanaf 100 gebruikers een kleine bijdrage gevraagd voor de hosting.

Leermodule: slimme maatregelen

In deze online leermodule nemen we je aan de hand van praktische voorbeelden mee in alledaagse werksituaties die aandacht verdienen om veilig te kunnen werken;

  • werk je met de juiste software?;
  • zijn de laatste updates geïnstalleerd?;
  • wordt informatie veilig gedeeld?;
  • is de beveiliging op orde?;
  • zijn wachtwoorden sterk genoeg?

Elke thuissituatie is anders, maar overal geldt: ook op je tijdelijke nieuwe werkplek kun je eenvoudig zorgen dat al je informatie goed beschermd blijft.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.
Arrow Neem contact op
Hoe werkt het?

Veel bedrijven voorzien in uitstekende oplossingen om ook buiten de kantooromgeving veilig met informatie om te gaan. Maar de huidige situatie is echt uitzonderlijk. 

De module Thuiswerken is gezien de omstandigheden tijdelijk gratis in de AWAREWAYS webshop te vinden. Via het aanvraagformulier kun je tot 30 juni 2020 toegang krijgen tot onze eigen leeromgeving. Wel wordt vanaf 100 gebruikers een kleine bijdrage gevraagd voor de hosting.

Heeft jouw organisatie een eigen leerplatform, of wil je meer weten over de voordelen van een eigen leerplatform, neem dan contact op. Er zijn naast de gratis licentie namelijk verschillende extra opties.

Kijk ook eens naar

Praktijkvoorbeelden
Een overzicht van onze praktijkvoorbeelden.
Security Awareness Engine
De spil in jouw security awareness programma.
Nulmeting
Awareness in cijfers het kan echt.