SECURITY AWARENESS VEREIST SPECIFIEKE KENNIS

Aan de menskant van informatiebeveiliging zijn er doeltreffende maatregelen die je kan nemen om beveiligingsrisico’s (insider threats) te verkleinen en het informatiebewustzijn van medewerkers te vergroten. Om je gedrag te kunnen veranderen is de juiste kennis een cruciale voorwaarde. Kennis op het juiste niveau en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Echte resultaten

De online leermodules van AWAREWAYS zijn bewezen effectief in het veranderen van gedrag van medewerkers en het verlagen van het beveiligingsrisico.

 

De nadruk in de leermodules wordt niet gelegd op het uitleggen en informeren van alle regels maar primair op het vertonen van het juiste gedrag. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende leervormen zoals korte instructievideo’s, quizzes en andere interactieve oefeningen. De kwaliteit van de e-learning wordt gegarandeerd door de multi disciplinaire inzet van professionals uit de velden psychologie, onderwijskunde, security en communicatie.

INFORMATIEBEWUSTZIJN

Informatiebewustzijn (awareness) is de essentie van al onze modules. Deze e-learning module leert je bewust te worden van de waarde en kwetsbaarheid van informatie en hoe je deze kan beschermen. 

PASSWORDS

Het goed beschermen van informatie begint met een goed wachtwoord. In deze e-learning module leren we waarom een sterk wachtwoord zo belangrijk is en hoe je een sterk wachtwoord kan maken dat je toch kan onthouden.

PHISHING

Hackers weten nu dat de beste manier om informatie te verkrijgen is door het simpelweg te vragen. 90% van alle cyber attacks begint met phishing. In deze e-learning module leren we hoe je (spear) phishing herkent en hoe je (niet) moet reageren.

SOCIAL ENGINEERING

Door het inzetten van overredingstactieken is de social engineer in staat om mensen te misleiden en informatie te verkrijgen zonder het gebruik van technologie. In deze e-learning module leren we medewerkers weerbaar te maken en pro-actief te reageren.  

LAPTOPS

Door de opkomst van mobiele apparatuur zijn we steeds flexibeler waar en wanneer we werken. Buiten het beveiligde netwerk kantoor zijn we extra kwetsbaar. In deze e-learning module leren we medewerkers om ernstige beveiligingsrisico’s te voorkomen. 

MOBILE DEVICES

We zijn ons vaak niet bewust van de hoeveelheid informatie die we bij ons dragen. In deze e-learning module geven we medewerkers inzicht in de waarde van deze informatie en hoe ze deze optimaal kunnen beschermen.

FLEXIBEL WERKEN

Hoe bescherm je jouw data wanneer medewerkers flexibel werken? Deze e-learning module leert medewerkers veilig om te gaan met informatie op verschillende manieren en leert ze risico’s te herkennen.

PHISHING QUIZ

Hackers weten dat de beste manier om informatie te verkrijgen is door het simpelweg te vragen. 90% van alle cyber attacks begint met phishing. In deze module leren we hoe je (spear) phishing herkent en hoe je (niet) moet reageren.

PRIVACY

Strikte naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens is van groot belang. Deze e-learning module leert medewerkers veilig om te gaan met persoonsgegevens in hun dagelijks werk.

INHOUDELIJK VOORDELEN OP EEN RIJTJE:

  • ‘Up to date’ kennis, afgestemd op de laatste wetgeving en ontwikkelingen (continue in ontwikkeling)
  • Actueel, elk kwartaal worden nieuwe onderwerpen gelanceerd
  • Constante kwaliteit, alle medewerkers ontvangen dezelfde training en kennis
  • Meetbaar, het leerplatform geeft inzicht in de voortgang van alle deelnemers

PRAKTISCHE VOORDELEN OP EEN RIJTJE:

  • In verschillende talen beschikbaar waaronder, Engels, Duits, Frans en Turks
  • Mogelijkheden voor single sign-on oplossing
  • Een eigen leerplatform in de corporate huisstijl
  • Een eigen beheer- en rapportage omgeving
  • Schaalbaar

VOORDELEN E-LEARNING:

SCHAALBAAR

MEETBAAR

ZEER EFFECTIEF