Veilig internetten
Gebruik 4G

Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is erg makkelijk. Maar is het ook veilig? Onze stelregel is; neem het risico niet en gebruik altijd je eigen 4G! Ook als het openbare wifi-netwerk beschermd is met een wachtwoord? Ja ook in dit geval!  Scroll naar beneden om meer te leren over de risico's van openbare wifi-netwerken.

Wat kan er nou gebeuren?

Voor deze uitleg maken we dankbaar gebruik van de informatie van Laatjeniethackmaken. Hackers kunnen meekijken met wat jij online doet met als doel, stelen van jouw inloggegevens. De tip der tips: maak gebruik van je 4G-verbinding of creëer een met wachtwoord beveiligde hotspot op je telefoon. 

Ik heb internet nodig en heb geen 4G beschikbaar?

Als je toch van een openbaar wifi-netwerk gebruik wilt maken, zorg er dan voor dat je alleen inlogt bij websites met een slotje. Deze gegevens worden versleuteld en zijn voor anderen niet zomaar in te zien. En denk goed na over wat je doet terwijl je ingelogd bent. Moet je iets opzoeken op Google? Niet zo spannend. Moet je bankzaken regelen? Doe maar niet. 

Ten slotte....

Een openbaar wifi-netwerk met een wachtwoord is niet per se veilig is. Ook deze wifi-netwerken kunnen in handen zijn van een criminele hacker. Dus... gebruik altijd 4G of creëer een met een wachtwoord beveiligde hotspot (AndroidiPhone).