Overzicht
Actueel
01 July 2019
Even voorstellen: Pieter Kruijt

We beginnen deze zomerse maand met mooi nieuws. We zijn erg verheugd om met jullie te delen dat Pieter Kruijt per 1 juli bij Awareways aan boord is gekomen. Bij dezen stellen wij onze nieuwe accountmanager graag aan je voor.

“Ik merk in de markt dat er vaak onvoldoende – of niet de juiste – aandacht wordt gegeven aan de menselijke kant van informatiebeveiliging. Sterker nog: ik denk dat dit onderdeel van informatiebeveiliging los moet worden geweekt van de techniek. De juiste aandacht geven hieraan is broodnodig en ik zie bij Awareways dat daar op een creatieve en efficiënte manier invulling aan gegeven wordt. Daar wil ik graag aan meewerken.”

Pieter was sinds 2016 werkzaam als sales bij KPN Security. Vanuit zijn functie was hij continu bezig om IT-beveiliging strategieën af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen van zijn klanten en leverde hierbij ook de benodigde technische maatregelen in de vorm van diensten. Zijn focus lag voornamelijk op de technische kant van informatiebeveiliging.

IT, gadgets en databeveiliging

Laten we eerst een kleine tien jaar terug in de tijd duiken, waar een studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en een voorliefde voor gadgets en IT aan de basis staan voor de ervaring die Pieter (34) naar zijn nieuwe functie brengt. Al direct aansluitend op zijn master Bedrijfsrecht kwam hij terecht bij Tectrade in Culemborg. Daar startte hij als accountmanager Business Development (IT). In de periode die volgde werd Pieter expert op het gebied van datacenterinfrastructuur en Business Continuity.

Security & Privacy

Jaren van sales en advisering aan corporates en large enterprises - in combinatie met een verregaande interesse in de wereld van informatiebeveiliging - brachten in 2016 een nieuwe uitdaging: KPN Security Services (tegenwoordig KPN Security). 

“KPN heeft in de voorbije jaren Security & Privacy benoemd tot één van de vijf topprioriteiten en vervult een kritieke rol in het bieden van een veilige en stabiele informatiesamenleving.” 

In de dagelijkse praktijk vertaalde dat zich naar het leveren en beheren van securitydiensten op het gebied van identity, endpoint, networking en monitoring. Dankzij ondersteuning in de digitalisering van bedrijfsprocessen met aandacht voor informatieveiligheid heeft Pieter brede kennis opgedaan op het gebied van Security, Identity en Privacy. Het draait voor hem allemaal om het hebben van controle over de data.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.
Neem contact op
Waarom Awareways?

“De afgelopen drie jaar heb ik gewerkt aan de ‘harde’ kant van informatiebeveiliging, met aandacht voor de juiste maatregelen op de juiste plek. Dat gaat vooral over echte IT-oplossingen zoals firewalls en endpoint protection.  Aanvullend heb ik ook een significant aantal (SOC-)monitoring trajecten doorlopen, en merkte ik dat de rol van de mens doorslaggevend is voor het al dan niet succesvol zijn. Uit de praktijk weten we dat informatieveiligheid voor een zeer groot gedeelte uit de menskant gehaald kan worden; misschien kunnen we zelfs wel stellen dat zo’n 80 procent door de menskant wordt bepaald. In de markt is daar nog veel te weinig aandacht voor."

"Een awareness organisatie zoals Awareways die niet alleen bezig is met e-learnings, maar ook met daadwerkelijke gedragsverandering is voor mij vooruitstrevend en kan elke organisatie (overheid en bedrijfsleven) helpen om nog meer in controle te komen over hun data. En niet met 26 keer dezelfde campagne, maar met een creatieve aanpak op maat die daadwerkelijk het gedrag verandert.”

“Awareways is in vergelijking met KPN klein en dynamischer. Naar mijn idee een organisatie waarbij ik echt mee kan denken en mee kan doen met ondernemen. De filosofie van informatiebeveiliging van Awareways sluit honderd procent aan. Voorheen werkte ik voornamelijk met CISO’s en techneuten en nu kom ik in de gelegenheid om ook bij marketing- en communicatie-afdelingen aan tafel te gaan. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s en klanten tot effectieve ontwerpen te komen om informatiebeveiliging en privacy op de werkvloer naar een hoger niveau te tillen.” 

Kijk ook eens naar

Praktijkvoorbeelden
Een overzicht van onze praktijkvoorbeelden.
Security Awareness Engine
De spil in jouw security awareness programma.
Nulmeting
Awareness in cijfers het kan echt.