Actueel

04 juni 2020

Nieuwe releases security awareness engine

Bij Awareways vinden wij samenwerking cruciaal. We hebben dan ook korte lijnen met gebruikers van de Engine. Van enkele opdrachtgevers ontvingen wij ontzettend nuttige tips met betrekking tot de oriëntatie binnen de game. We zetten de belangrijkste aanpassingen op een rij!

Front-end: Oriëntatie in de game

Sommige gebruikers vonden het lastig om precies te zien hoe ver ze waren in de game. Hier zijn we mee aan de slag gegaan! Voor velen geldt immers dat de motivatie sterker is als je het doel voor ogen hebt. Daarom vanaf deze maand een vernieuwde homepage. Zo geven we met lijnen op de voortgangsbalk aan welke opdrachtseries onder welk level vallen en zijn vervolglevels zichtbaar vergrendeld. Ook toont het schild, in de kleur van jouw level, een voortgangscirkel. Zo weet je precies waar je staat!

Aangezien er een educatieve opbouw in de verschillende levels zit is het belangrijk dat (nieuwe) medewerkers stapsgewijs om leren gaan met informatieveiligheid. Daarom is er gekozen voor een vaste volgorde. Voordat je vragen uit een vervolglevel kunt maken, moet je eerst het huidige afgerond hebben. Je kunt nog wel kiezen welke categorie je eerst wil doorlopen.

Coming soon: user dashboard

We presenteren een geheel nieuwe feature, het user dashboard. Op het user dashboard kun je zien hoe je presteert ten opzichte van andere deelnemers en hoeveel collega’s er al zijn gestart (op team- of organisatieniveau). De verwachte releasedatum is deze maand. Het integreren van het user dashboard is optioneel, voor meer informatie kun je contact opnemen met jouw programmamanager.

Nog niet bekend met de security awareness engine?

De security awareness engine is dé online leeromgeving van Awareways. Een omgeving voor security en privacy awareness training. De spil in jouw security awareness programma. Een interactieve tool waarin medewerkers met inhoudelijke kennis en stimulerende gamification principes met elkaar de strijd aan kunnen gaan om het collectieve niveau van informatiebewustzijn op het juiste niveau te krijgen.

Diverse onderwerpen passeren de revue, zoals cybersecurity in algemene zin, phishing en andere vormen van social engineering zoals waringiri, sterke wachtwoorden, veilig flexwerken, veilig thuiswerken, et cetera. Voor de trainingscontent wordt de ISO27001 norm gehanteerd en vervolgens afgestemd op jouw organisatie.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.