Overzicht
Actueel
09 November 2018

Awareways op Infosecurity 2018

Woensdag 31 oktober en donderdag 1 november stonden in de Utrechtse Jaarbeurs weer in het teken van Infosecurity, dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van IT-security voor managers en professionals. Awareways is ieder jaar aanwezig om de menskant van informatiebeveiliging te vertegenwoordigen, deze editie voor het eerst bijgestaan door de collega’s van Awareways Detachering.

Maar liefst 150 exposanten, tientallen sprekers en meer dan 180 vakinhoudelijke seminars, dat is de optelsom van twee dagen Infosecurity dit jaar. Spam, phishing, hackers en steeds geavanceerdere vormen van cybercrime vormen reële bedreigingen voor het bedrijfsleven. Infosecurity haakt in op actuele vraagstukken over cybersecurity en is een must voor iedere IT-professional die op de hoogte wil blijven van nieuwe brancheontwikkelingen, gericht informatie wil verzamelen over producten en diensten of contacten wil leggen en onderhouden.

Awareness

Awareways onderscheidt zich in dat landschap door de aandacht te vestigen op de menskant van informatieveiligheid. In het verleden lag de nadruk van de beurs toch met name op ICT- en softwarematige oplossingen, maar bij recentere edities van het jaarlijkse evenement krijgen werkwijze en de dagelijkse omgang met informatie een steeds grotere rol, met ontwikkelingen als de AVG, grote datalekken in het nieuws en het aanhoudende publieke privacydebat als grote katalysatoren. Binnen die ontwikkeling profileert Awareways zich als specialist op het gebied van informatiebewustzijn en gedrag.

Juist aan de menskant van informatiebeveiliging zijn er namelijk doeltreffende maatregelen te nemen om beveiligingsrisico’s te verkleinen. Dat begint bij het vergroten van het informatiebewustzijn van medewerkers: beseffen wat de risico’s zijn. Welke gegevens verwerken we dagelijks, hoe kwetsbaar en waardevol is die informatie en vooral: hoe kunnen we daar voorzichtiger mee omgaan?

Gedrag meetbaar maken én aanpassen

Awareways heeft een effectief cybersecurity awareness trainingsprogramma ontwikkeld waardoor de mate van informatiebewustzijn meetbaar wordt vergroot. Door de inzet van psychologen en communicatiespecialisten benadert Awareways dit vraagstuk op unieke en effectieve wijze. Op de beurs wordt die aanpak traditioneel uitgebeeld met een creatieve stand.

Voor de jongste editie van Infosecurity is gekozen voor een kiosk, of eigenlijk een complete winkel: een one-stop-shop voor al je cybersecuritybenodigdheden. Maar dat is natuurlijk slechts de eerste stap. Security awareness is geen product, maar een proces. Informatieveiligheid vraagt namelijk om een volledige 360 graden-aanpak. Dat betekent dat we verschillende interventies op jouw organisatie loslaten.

Awareways 2018

Infosecurity 2018 was voor Awareways ook het toneel om de nieuwe huisstijl, de identiteit én de compleet vernieuwde website van het bedrijf te lanceren. Het geheel staat in teken van Security Awareness Solutions: oplossingen voor de awareness-transitie die we faciliteren, van ‘we snappen het belang naar veilig werken’ naar ‘veilig werken, ja natuurlijk!’.

Awareways.com is een platform waar je alle producten en oplossingen van onze stand nog eens rustig terug kunt vinden. Van onze nulmeting en de interactieve sessies tot de vele online trainingen, en van de phishing simulaties tot de Security Awareness Engine en AVG Escape Room, kijk eens rond op awareways.com voor alle mogelijkheden.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.
Neem contact op
Waarom Awareways?

De cyberdreigingen, IT-onderwerpen en informatieveiligheidsvraagstukken die ook op Infosecurity 2018 weer centraal stonden, vragen om bewustwording en gedragsverandering, want met technische oplossingen alleen komen we er niet. Dat laatste is geen nieuws meer, maar hoe bereik je een duurzame gedragsverandering? Het momentum waar veilig en bewust werken net zo gewoon is als je gordel omdoen als je in de auto stapt? Dat is precies waar Awareways het verschil maakt.

Awareways houdt je organisatie een spiegel voor. Dat doen we het liefst op opvallende en uitdagende wijze. Ons tailor-made security awareness programma wijst op kwetsbaarheden, reikt oplossingen aan en beloont veiliger gedrag. Door de inzet van experts op het gebied van psychologie, communicatie, didactiek en informatiebeveiliging dringen wij door tot de kern en boeken we meetbaar resultaat.

Lees een uitgebreidere toelichting op awareways.com/visie-aanpak en blader eens door onze lijst met mogelijkheden op awareways.com/producten

Kijk ook eens naar

Praktijkvoorbeelden
Een overzicht van onze praktijkvoorbeelden.
Security Awareness Engine
De spil in jouw security awareness programma.
Nulmeting
Awareness in cijfers het kan echt.