Overzicht
Actueel
08 November 2017

Awareways op Infosecurity

De eerste twee dagen van november stonden in de Utrechtse Jaarbeurs in het teken van Infosecurity 2017, dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van IT-security voor managers en professionals. Awareways was net als vorig jaar als deelnemer aanwezig om de menskant van informatiebeveiliging te vertegenwoordigen. Een kort verslag in tekst en beeld.

Spam, phishing, hackers en steeds geavanceerdere vormen van cybercrime vormen reële bedreigingen voor het bedrijfsleven. Infosecurity haakt in op actuele vraagstukken over cybersecurity en is een must voor iedere IT-professional die op de hoogte wil blijven van nieuwe brancheontwikkelingen, gericht informatie wil verzamelen over producten en diensten of contacten wil leggen en onderhouden.

Succesvol evenement

Infosecurity en het gelijktijdige Data & Cloud Expo hebben een succesvol evenement achter de rug. De bezoekers van de beurscombinatie konden er terecht voor de nieuwste producten, oplossingen en diensten binnen de IT-securitybranche en een groot aantal seminars en keynote-sessies.

Ivo Meertens, brandmanager van Jaarbeurs en verantwoordelijk voor de IT-beurzen: “Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo 2017 is de eerste versie van ons vernieuwde beursconcept. Met de introductie van Data & Cloud Expo spelen we in op de behoeften van zowel exposanten als bezoekers. We zien namelijk een groeiende interesse in datamanagement en cloud computing: men is op zoek naar nieuwe technologieën, andere werkwijzen en een duidelijke toekomstvisie. Dat de nieuwe beurscombinatie een succes is, blijkt uit het grote aantal bezoekers en exposanten.”

Awareness

Waar de nadruk op eerdere edities vooral op ICT- en softwarematige oplossingen lag, viel op de jongste editie van het jaarlijkse evenement inderdaad op dat werkwijze en de dagelijkse omgang met informatie een steeds grotere rol krijgen. Binnen die ontwikkeling profileert Awareways zich als specialist op het gebied van informatiebewustzijn en gedrag. Juist aan de menskant van informatiebeveiliging zijn er doeltreffende maatregelen te nemen om beveiligingsrisico’s te verkleinen en het informatiebewustzijn van medewerkers te vergroten.

Awareways heeft een effectief cybersecurity awareness trainingsprogramma ontwikkeld waardoor de mate van informatiebewustzijn meetbaar wordt vergroot. Door de inzet van psychologen en communicatiespecialisten benadert Awareways dit vraagstuk op unieke en effectieve wijze. Op de beurs is die aanpak net als vorig jaar uitgebeeld in het ontwerp van de stand. Voor deze editie is gekozen voor een persoonlijke wasstraat waar bezoekers 'unaware' instapten en schoon en volledig 'aware' weer naar buiten kwamen.

Wil je meer weten over onze visie of aanpak, of benieuwd naar andere informatie? Neem dan contact op met Arthur Timmerman.
Neem contact op
Waarom Awareways?

De cyberdreigingen die ook op Infosecurity 2017 centraal stonden, vragen om bewustwording en gedragsverandering, want met technische oplossingen alleen komen we er niet. Awareways houdt uw organisatie een spiegel voor en activeert de human firewall. Dat doen we het liefst op opvallende en uitdagende wijze. Ons security awareness programma wijst op kwetsbaarheden, benoemt oplossingen en beloont veiliger gedrag. Bekijk de mogelijkheden op awareways.com/aanpak.

Kijk ook eens naar

Praktijkvoorbeelden
Een overzicht van onze praktijkvoorbeelden.
Security Awareness Engine
De spil in jouw security awareness programma.
Nulmeting
Awareness in cijfers het kan echt.